Welkom op de site van Luchtvaart Oost-Nederland.
Wij volgen luchtvaart boven Oost-Nederland (en aangrenzende gebieden) en in het bijzonder Twente Airport en Medisch Spectrum Twente Heliport.

FAQ

Wat wordt er wel en niet getweet?
Wij monitoren het gebied rondom Twente Airport en Medisch Spectrum Twente in Enschede. Daarnaast wil het voorkomen dat wij ook berichten plaatsen over vluchten buiten dit gebied.

“Als de traumaheli uitrukt en jullie tweeten daarover, waarom tweeten jullie dan niets over het ongeval zelf? Ik lees alleen maar Luchtvaart berichten!?”
Dit heeft er mee te maken dat wij ook alleen maar naar Luchtvaart kijken. Wat er precies is gebeurd op een locatie is niet wat wij willen vertellen. Wij willen echter alleen aangeven waar de vlucht naartoe gaat. Dit doen we met bijna alle vrij unieke vluchten!

Waarom plaatsen jullie berichten in het Engels en zo af en toe in het Nederlands?
De reden hiervan is dat wij luchtverkeersleiding zo realistisch mogelijk in tekst willen overbrengen naar de volger op Twitter en Facebook. Zoals men weet, luchtverkeersleiding in west-Europa gaat over het algemeen gezien in het Engels, tevens is dat ook een ‘officiële taal’ in de luchtvaart. Naast dat is het natuurlijk ook fijn voor de volger uit het buitenland. Mocht er iets spannends gebeuren dan gaan wij vaak over naar het plaatsen van Nederlandse berichten. Dit doen wij om te voorkomen dat er misverstanden ontstaan.

Maken jullie luchtverkeersleiding geluidsopnames zelf?
Wij maken deze geluidsopnames zelf. Wij focussen ons vooral op Twente Radio, MILATCC Schiphol (Dutch Mil INFO) en eventueel andere interessante frequenties.

Mag ik deze opnames ook zelf publiceren?
Neem daarvoor contact met ons op, zie ‘Contact‘ pagina.